Nieuwsbrief april 2020
 
Tonke
 
TONKE NIEUWSBRIEF
Editie: april 2020
 
INHOUD NIEUWSBRIEF
 
  • Tonke stelt voor 
  • Tonke VAN T6.1.. What's new?
  • Nieuwe brochure Tonke VAN
  • Oplevering Tonke Classic
  • Multifunctionele ruimte
  • Bezoek de werkplaats 
  • Configureer uw Tonke VAN T6.1 online
  • Tonke Travelblog 
 
TONKE STELT VOOR
 
Theo werkt al sinds het prille begin voor Tonke. Eerst als ZZP'er en sinds een aantal jaar in vaste dienst.
We stellen hem graag aan u voor. 
 
Wie ben je? 
Theo Otto, getrouwd en vader van 3 kinderen.

Hoe oud ben je?
54 jaar
 
Ben je zelf een kampeerder?
Toen de kinderen klein waren gingen we altijd met een grote tent naar Frankrijk. Nu wordt de jongste 18 jaar en gaan ze niet meer mee. Ik ben momenteel zelf een camper aan het bouwen (een Tonke uiteraard!) en daarmee zullen wij met z'n tweeën op pad gaan.
 
Wat is je achtergrond voordat je bij Tonke kwam werken?
Mijn achtergrond is best divers; lasser, timmerman in de bouw, decorbouwer, technisch adviseur, houten huizen bouwer en zelfs kaasmaker. Maar de laatste 10 jaar ben ik camperbouwer bij Tonke.
 
Hoe ben je bij Tonke terecht gekomen?
Maarten (eigenaar van Tonke) zocht een interieurbouwer en een wederzijdse kennis heeft ons zo bij elkaar gebracht.
 
Wat maakt werken bij Tonke leuk?
Zo'n 10 jaar geleden stond ik alleen met Maarten in één hal. Samen campers uitdenken, overleggen en natuurlijk bouwen. Toen vond ik het al leuk. Het bedrijf is sindsdien enorm gegroeid -we hebben inmiddels 3 hallen-. Ik ben daar gewoon in meegegaan en het verveelt nog steeds niet; genoeg innovaties, veel overleg met het hele team, een fijne open organisatiestructuur en natuurlijk een prachtig product. Dat is in al die jaren hetzelfde gebleven; het bouwen van degelijke, maar vooral mooie campers.
 
Bedankt Theo, op naar de volgende 10 jaar! 
 
TONKE VAN T6.1.. WHAT'S NEW?
 
Volkswagen heeft zijn trouwe Transporter 6 een update gegeven: de T6.1. Intussen zijn er ook al een tiental van de nieuwste Volkswagen Transporter T6.1 bussen omgebouwd tot Tonke VAN. In dit item bespreken we de aanpassingen.
 
De meest zichtbare update is toch wel de nieuwe gril. Immers, de bus heeft een ware facelift gekregen. Ook het dashboard is compleet vernieuwd en dat is vooral te zien aan het grotere en beter geplaatste digitale scherm en het krasbestendige kunststof.
 
Optisch is er verder niet heel veel veranderd, maar onder de motorkap des te meer. Zo zijn de 2.0 TDI-motoren vernieuwd. Ze hebben daarmee een hoger koppel in de lage toerentallen. Ook zijn de motoren nog wat stiller dan voorheen. De stuurbekrachtiging is niet langer hydraulisch, maar elektromechanisch. Ik hoor u denken: wat? Door deze aanpassing is het stuurgedrag nog beter geworden.
 
Daarnaast biedt de T6.1 de mogelijkheid om opties, zoals lane assist, park assist, trailer assist en zijwind-assistentie te kiezen en dat kan echt een uitkomst zijn. Hightech, hè?! Ja ja, hij is dan ook verbonden met het internet en de telefoonlijn. Met één druk op een knop heeft u 112 aan de lijn (kwamen we in de werkplaats per ongeluk achter.. oeps!). Ook zitten er verschillende online applicaties op waarmee u helemaal connected bent.
 
Wat tevens (eindelijk) sterk is verbeterd, is de voeding van de tweede accu tijdens het rijden. De tweede accu voorziet het campergedeelte van stroom.
 
Conclusie: Het is wederom een oerdegelijke bus die ook nog heel slim en veilig is. En dat past precies in onze campervisie.
 
Mocht u geen behoefte hebben aan de nieuwste technologische snufjes of heeft u een beperkter budget? We bouwen uiteraard ook nog steeds bestaande bussen om tot Tonke VANs. U kunt hierbij zowel kiezen voor de Transporter T5 als de T6 modellen.
 
Wilt u meer informatie? 
 
 
 
NIEUWE BROCHURE TONKE VAN
 
Zoals u kon lezen in het vorige item bouwen wij de Tonke VAN T6.1 op basis van de nieuwste Volkswagen Transporter T6.1. Maar ook hebben wij het camperinterieur aangepakt. Onze meermaals bekroonde uitdraaibare keuken en kastenset zijn vernieuwd en daarmee nog gebruiksvriendelijker geworden. Dat vraagt natuurlijk om een nieuwe brochure. Hieronder kunt u hem downloaden.
 
 
OPLEVERING TONKE CLASSIC
 
Enkele weken geleden hebben wij een prachtige Tonke Classic op mogen leveren aan een stel blije klanten. We hebben er hard aan gewerkt en het resultaat mag er wezen, zo mooi! 
 
Deze Tonke Classic is uitgevoerd op een Mercedes Sprinter chassis 3,5T en is daarmee te rijden met een regulier B-rijbewijs. De opbouw heeft een stoere aluminium buitenzijde met stijlvolle mahonie binnenwanden. Voorin ligt een comfortabel bed van 160x200cm. Achterin is een prachtig uitgevoerde lederen zit met openslaande deuren.  Bovendien is de Tonke Classic uitgevoerd met een afzetsysteem, zodat de unit ook standalone te gebruiken is als tinyhouse. 
 
Voor meer foto's van de buiten- en binnenzijde, klik op onderstaande link.
 
 
ONTDEK MEER
 
 
MULTIFUNCTIONELE RUIMTE
 
Waarom zou één auto niet alles kunnen? Een auto waarin u kunt reizen, spullen kunt verhuizen, vergaderen en overnachten? Op vrijdag besluiten er een weekend op uit te gaan? Met uw fietsvrienden én een paar fietsen achterin?
 
De Tonke VAN is als een Zwitsers zakmes... Compact, veelzijdig en uitstekend gebouwd. Voor dagelijks gebruik, stedentrip en wereldreis. Met het comfort van een personenauto met tot 7 modulaire zitplaatsen.
 
 
BEZOEK DE WERKPLAATS
 
In verband met de maatregelen van het RIVM is het momenteel alleen mogelijk om 1 op 1 afspraken te maken, zodat wij u op een veilige manier een kijkje in onze werkplaats kunnen geven. U bent van harte welkom. 
 
 
CONFIGUREER UW TONKE VAN T6.1 ONLINE
 
Bekijkt u liever eerst zelf de mogelijkheden vanuit huis?
Configureer uw nieuwe Tonke Van T6.1 nu online!
 
Bij vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op +31(0)76 5935644 of per mail op info@tonke.euVideobellen behoort ook tot de mogelijkheden.
 
TONKE TRAVELBLOG
 
 
Tonke VAN in de Zwitsere Alpen.
 
 
Meer inspiratie
 
Tonke B.V.
Munnikenhof 2 4844 PK Terheijden (NL)
+31-(0)76-59 35 644
 
Tonke GmbH
Alt-Heerdt 104, 40549 Düsseldorf (DE)
+49 (0)211 – 97 63 59 10
 
Website: www.tonke.eu
 
 
 FOLLOW US  
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
Deze email is gestuurd naar .
U ontvangt deze mail, omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, u een brochure heeft aangevraagd, een camper heeft geconfigureerd en/of een contactformulier heeft verstuurd. Mocht u deze mail niet meer willen ontvangen, kunt u u hieronder ten alle tijden afmelden. Graag tot ziens!
 
 
 
© 2020 Tonke