Ambacht & kwaliteit, nieuwe buitenkeuken en meer...
 
Tonke
 
TONKE NIEUWS
Editie: mei 2020
 
INHOUD TONKE NIEUWS
 
  • Tonke stelt voor 
  • Ambacht en kwaliteit
  • Bezoek de werkplaats
  • Configureer uw Tonke VAN T6.1 online
  • Nieuwe keuken.. What's new?
  • Brochure Tonke VAN
  • Tonke Travelblog 
 
TONKE STELT VOOR
 
Bart is het nieuwste lid van het Tonke team. Een man met gouden handjes. We zijn blij met hem als collega en stellen hem graag aan u voor.
 
Wie ben je? 
Bart Kole, geboren op Aruba en woon sinds 2013 in Nederland

Hoe oud ben je?
28 jaar
 
Ben je een kampeerder?
Jazeker! Mijn eerste kampeertrip was in 2004. Ik ben toen met mijn familie Europa rond gaan toeren met een camper. Een roadtrip die startte vanuit Nederland, door België en van Frankrijk naar Barcelona. Daarna zijn we richting Zwitserland gegaan, via Wenen en door Duitsland weer terug naar Nederland.
Sindsdien ben ik gek op kamperen, maar op Bonaire (waar ik ben opgegroeid) waren daar niet veel mogelijkheden voor, aangezien het een klein eiland is. Sinds ik in Nederland woon ga ik met mijn vriendin, onze hond én onze buscamper elk jaar naar verschillende meerdaagse festivals. Op onze planning staat een surftrip naar Portugal, uiteraard ook met onze camper! 
 
Wat doe je bij Tonke?
Ik werk als campertechnicus. Ik (en mijn collega's) bouw de campers dus van A tot Z.
 
Wat maakt werken bij Tonke leuk?
Tonke is een leuk en uitdagend bedrijf en er wordt netjes gewerkt. Het is gevarieerd werk: je bent elke dag met wat anders bezig. Ik heb veel interesse voor autotechniek, maar ook interieurbouw, meubelbouw en metaalbewerking. Op al deze vlakken kan ik mijn ei kwijt.
Tonke heeft een klein en hecht team. Dat het onderling gezellig is, vinden ze belangrijk. Ik voel me er thuis.
 
Bedankt Bart! 
 
AMBACHT EN KWALITEIT
 
Het is allemaal begonnen in de nazomer van 2005. Tijdens een prachtige zonsondergang op een heuveltop van de uitgestrekte graanvlaktes in Frankrijk bedacht Maarten van Soest de Tonke Classic. Een camper met niets dan sterke eigenschappen: een veilige, moderne auto en een opbouw met het uiterlijk van een zigeunerwagen met een luxe zeiljacht interieur. Naast zijn dochter Tonke, was ook het bedrijf (dat hij naar zijn dochter vernoemde) geboren.
 
In 2013 heeft MyVAN een mooi filmpje gemaakt over de bedrijfsfilosofie van Tonke en de bouw van de Tonke Classic: "Sailing the roads with a Tonke Camper". Het filmpje geeft de ambacht en kwaliteit, die Tonke in haar campers verwerkt, goed weer. Een timelapse laat zien hoe een Classic wordt opgebouwd. Ook zijn de jonge, guitige koppies van Maarten en Theo (Tonke's allereerste werknemer, die overigens nog steeds bij ons werkt) erg leuk om terug te zien! 
 
Sindsdien is het bedrijf Tonke verder ontwikkeld. Fysiek zijn we uit ons jasje gegroeid: we zijn van één hal naar drie hallen gegaan. We hebben de Tonke VAN ontwikkeld. Dit model is door het publiek meermaals bekroond om het ontwerp. In alle windstreken kun je Tonke campers in het wild tegen komen. 
 
Maar wat niet is veranderd, is de ambacht en kwaliteit. Elke camper, of het nu een Classic of een VAN is, wordt met zorg en aandacht door ons gebouwd in de werkplaats in Terheijden. We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen, zoals RVS hang- en sluitwerk uit de jachtbouw, zodat ook voor u geldt: "Sailing the roads with a Tonke Camper".
 
 
BEZOEK DE WERKPLAATS
 
Wilt u de ambacht en kwaliteit die wij in een Tonke camper verwerken graag een keer zelf zien? Dan is een bezoek aan onze werkplaats zeker de moeite waard.
 
In verband met de maatregelen van het RIVM is het momenteel alleen mogelijk om 1 op 1 afspraken te maken, zodat wij u op een veilige manier een kijkje in onze werkplaats kunnen geven. Plan een afspraak met ons. U bent van harte welkom.
 
P.S. uw partner is uiteraard ook welkom om mee te komen. 
 
 
CONFIGUREER UW TONKE VAN T6.1 ONLINE
 
Bekijkt u liever eerst zelf de mogelijkheden vanuit huis? Stel uw nieuwe Tonke Van T6.1 samen met de online configurator.
 
Bij vragen zijn wij tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op +31(0)76 5935644 of per mail op info@tonke.euVideobellen behoort ook tot de mogelijkheden.
 
 
NIEUWE KEUKEN.. WHAT'S NEW?
 
De Tonke VAN bestaat alweer 5 jaar en er rijden er inmiddels velen rond. We hebben de afgelopen jaren vaak complimenten ontvangen over ons ontwerp, maar er zijn ook zinvolle feedback en slimme ideeën met ons gedeeld. Kortom: het was tijd voor een heel nieuw ontwerp waar alle ‘lessons learned’ en de laatste noviteiten qua techniek in zijn verwerkt. In deze nieuwsbrief aandacht voor de nieuwe naar buiten draaiende keuken en volgende maand aandacht voor het nieuwe slimme ontwerp van de kast.

Uitdraaimechanisme
Laten we beginnen bij het uitdraaischarnier van de buitenkeuken. We hebben onze engineer helemaal los laten gaan op een nieuw ontwerp. Uitkomst? Het scharnier kan in alle dimensies gesteld worden. Voorheen moest je de tafelbladen naar boven klappen om de keuken buiten te blokkeren. Op het nieuwe scharnier zit een eindstop die voorkomt dat de keuken tegen de schuifdeur van de bus aan kan komen. Een gasveer onder de keuken zorgt ervoor dat de keuken vast blijft staan als je hem naar buiten draait. Zo kun je dichter bij het fornuis staan tijdens het koken!

Werkruimte
De tafel aan de achterzijde van de uitdraaibare keuken, die tevens diende voor het vastzetten van de keuken tegen de handgreep van de schuifdeur, is komen ter vervallen door het nieuwe scharnier. Daarvoor in de plaats is een zijtafel gekomen die, wanneer je staat te koken, rechts van je een veel breder aanrecht vormt. Je hebt nu niet alleen een buitenkookplaat maar ook een volledig ingericht aanrecht buiten de auto! Want ja, de keuken is nu ook voorzien van lades met soft-close technologie. Fancy hè?

Indeling
Tussen de twee lades is er een middenvak waar onder andere de pannen in kunnen worden opgeborgen. Zoals vanouds staat de vuilwatertank nog op zijn vertrouwde en makkelijk uitneembare plek. Het fornuis met ingebouwde spoelbak is ook nieuw. De spoelbak is iets smaller dan voorheen, maar een stuk dieper waardoor je meer ruimte hebt. De twee gaspitten staan op een ruimere afstand van elkaar, waardoor je grotere pannen kan gebruiken.

Kortom; koken naast je Tonke VAN is nu nog een groter feestje!

 
Nieuwsgierig? Kom snel eens een kijkje nemen.
 
 
BROCHURE TONKE VAN
 
Wilt u meer te weten komen over kwaliteit, ambacht en de Tonke VAN?
Hieronder kunt u de brochure kosteloos downloaden.
 
TONKE TRAVELBLOG
 
 
Zonsondergang in Zweden
 
 
Meer inspiratie
 
Tonke B.V.
Munnikenhof 2 4844 PK Terheijden (NL)
+31-(0)76-59 35 644
 
Tonke GmbH
Alt-Heerdt 104, 40549 Düsseldorf (DE)
+49 (0)211 – 97 63 59 10
 
Website: www.tonke.eu
 
 
 FOLLOW US  
Facebook
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
Deze email is gestuurd naar .
U ontvangt deze mail, omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, u een brochure heeft aangevraagd, een camper heeft geconfigureerd en/of een contactformulier heeft verstuurd. Mocht u deze mail niet meer willen ontvangen, kunt u u hieronder ten alle tijden afmelden. Graag tot ziens!
 
 
 
© 2020 Tonke